College nieuws

nieuws en nieuwtjes

College viert 95-jarig bestaan in Wageningen

Woensdagmiddag 28 augustus vieren we het 95-jarig bestaan van Het College.

We beginnen rond het middaguur met een lunch, waarna we een leerzame middag hebben met 3 sprekers over diverse onderwerpen welke verband hebben met het thema "veiligheid in de breedte".

Na een netwerkborrel met wat drankjes en hapjes gaan we aan een heerlijke BBQ.

het programma staat hieronder, en de inschrijven voor deze middag is open!

 

Programma:

Lees meer ...

Structuur slachthuiskeuring met KDS blijft

Landbouwminister Carola Schouten wil de huidige structuur voor de keuringen in slachthuizen voortzetten.
Ze wil het contract tussen de NVWA en de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) op korte termijn vernieuwen en daarbij aanpassen met de adviezen die voortkomen uit het onderzoek naar het functioneren van het KDS, zo schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Verbeterpunten
Schouten heeft na een aangenomen Kamermotie onafhankelijk onderzoek laten doen naar verbeterpunten

Lees meer ...

Hoe denken Europeanen over voedselveiligheid

EFSA onderzocht met een enquête onder meer dan 27.000 respondenten hoe Europese burgers tegen voedselveiligheid aankijken. In 2010 werd voor het laatst een soortgelijke enquête over dit onderwerp gehouden.

Het uitgebreide rapport dat de EFSA heeft opgesteld staat vol interessante inzichten. Bijvoorbeeld in de punten waarop Nederlanders van andere Europeanen verschillen. Voor 22% van de Europese burgers is voedselveiligheid de belangrijkste factor bij het kopen van een voedselproduct, terwijl nog

Lees meer ...

Europese rekenkamer: Voedselveiligheidssysteem van de EU is te ambitieus!

Volgens een nieuw verslag van de Europese Rekenkamer is het systeem van de EU voor de bescherming van consumenten tegen chemische gevaren in levensmiddelen momenteel te ambitieus, hoewel het een solide basis heeft en wereldwijd in acht wordt genomen. De Europese Commissie en de lidstaten hebben de mogelijkheden niet om het systeem volledig uit te voeren, aldus de controleurs van de rekenkamer.

Met het EU-voedselveiligheidsbeleid wordt een hoog niveau van

Lees meer ...